KÖRNYEZETTUDATOS
SZÍVÓSZÁLAK

A fenntartható jövőért

KÖRNYEZETTUDATOS
SZÍVÓSZÁLAK

A fenntartható jövőért

Minden lépés számít

2019.06.05. 21:36

Minden lépés számít

A mai blogcikkünk témája a június 5-re való tekintettel nem is lehet más, mint a környezetvédelmi világnap. Rövid bevezetőnek: a környezetvédelmi világnap fő célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés súlyos következményeire, hogy elősegítse az együttgondolkodást és a közös cselekvést, és hogy terjessze a fenntartható fejlődés eszméjét.

A Papearth elindításakor minket is erőteljesen mozgattak ezek a gondolatok. Rengeteget hallottunk már a műanyagszennyezésről és kerestünk egy olyan alternatívát, amivel kicsit mi is hozzá tudunk járulni egy tudatosabb, környezetbarátabb Magyarország kialakításához – mert hát lássuk be: itthon még nagyon az elején járunk ennek az útnak és van hová fejlődni.

Kis lépésekkel előre

Minden apró lépés számít. Már csak az is, hogy egy műanyag szívószál helyett környezetbarát, papír szívószállal iszod meg a reggeli üdítődet. Ha olvastál már a blogunkon korábbi cikkeket, akkor biztosan tudod, hogy napi szinten milliónyi műanyag szívószálat dobunk el – és ezzel több száz évnyi bomlásra ítéljük őket.

A legtöbb műanyag eszköznek ma már van alternatívája. Ahelyett, hogy az elvitelre kért ebédünk mellé elvinnénk néhány műanyag evőeszközt, akár vihetnénk magunkkal otthoni evőeszközöket is, amiket újra és újra használhatunk.

Ahelyett, hogy műanyag poharakba öntené a pultos az üdítőnket egy kávézóban, akár kérhetünk üvegpoharakat is. Ezek pedig csak apró változtatások – de az élet szinte minden területén megléphetők.

Persze nehéz változtatni. A mindennapjaink részeivé váltak a műanyag eszközök és a legtöbbünknek meg sem fordul a fejében, hogy valójában mennyit is ártunk velük. És a megszokott dolgokon a legnehezebb változtatni.

A változás veled kezdődik

Ezért arra kérünk, hogy ne akarj egyszerre mindenben változtatni. Mint már írtuk: kis lépések. Kis lépések vezetnek el az igazán nagy változásokig. A kis lépések inspirálják a körülöttünk lévőket. Barátokat, családtagokat, ismerősöket. Majd lassanként ők is elkezdik megtenni a saját kis lépéseiket. Egy ponton pedig már az itthoni kultúra részévé válik a tudatos odafigyelés a környezetünkre.

Mi egy ilyen jövőben hiszünk és egy ilyen jövő miatt kezdtük el a Papearth-t. Hiszünk abban, hogy a papír szívószálainkkal mi is hozzájárulhatunk ehhez. Hogy minden egyes kiskereskedő, minden egyes étterem, vagy kávézó, amely minket választ, hozzátesz ehhez a célhoz.

Ha éttermed, kávézód, háztartási szaküzleted van és tudatosan szeretnél tenni valamit a környezetünk érdekében, akkor kattints az alábbi gombra és vedd fel velünk a kapcsolatot:

>>Vissza a blogokhoz<<